Okulumuzun Tarihçesi

18.12.2023 17

Okulumuz, ilimizin Posof ilçesine bağlı Süngülü köyünde yer almaktadır. Kuruluşu ise 1923 yılında olmuştur. Süngülü İlkokulu’nda 1928 tarihine kadar, köy imamlarının köy odalarında Arap alfabesi ile sürdürdükleri mahalle mektebi şeklinde eğitim öğretim devam etmiştir.1928 tarihinden sonra, yine köy odalarında halk okulları devam etmiş, ilk resmi öğretmen ataması 1932 tarihinde yapılmıştır. 1932 tarihinde köylü, taş duvarlı ve ağaç çatılı bir okul binası yapmıştır. Bu okul binasında , 1945 yılına kadar halk okulu ve birleştirilmiş sınıfta üç kademeli eğitim yapılmıştır.

1944-1945 yıllarında yine köylü tarafından taş duvarlı, ağaç çatılı bir okul binası yapılmıştır ve aynı yıl 5 sınıflı ilkokul açılmıştır. 1984 yılında betonarme ve sac çatılı bir okul binası devlet tarafından yapılmıştır. 1991 yılında ilköğretim okuluna yeterli bir okul binası yapılmıştır. 1998 yılında ise en son haliyle sekiz yıl yıllık eğitim ve öğretime yeterli olabilecek şekilde yeni bir bina yapılmış, eğitim ve öğretimde kalitenin arttırılması amacıyla MEB tarafından “Bilgi Teknoloji Sınıfı” açılarak eğitime sunulmuştur.

Okulumuz 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren Süngülü İlkokulu ve Süngülü Ortaokulu olmak üzere ayrılarak eğitim öğretime devam etmektedir. 2016-2017 eğitim öğretim yılında “FATİH” projesi kapsamında etkileşimli tahtalardan da yararlanılarak dersler işlenmeye başlanmıştır.